Visual Window Blog

Áremelések, gyártói felárak és egyéb alapbeállítások változása esetén – meglévő munkáknál követendő eljárás ismertetése

aremeles

Felhívjuk kedves kereskedő Partnereink figyelmét, hogy gyártói áremelések esetén, ha a gyártó nem csak általános (fix %-al emelt) áremelést hajt végre, akkor gondos odafigyeléssel kell a meglévő munkákat kezelni, visszanyitni, újrakalkulálni.
Az alábbiakban részletezünk a követendő eljárásokat a helyes használathoz.

 1. Általános %-os áremelés kezelése
 2. Általános áremelésnél, ahol csak fix %-os áreltérítés (áremelés) történik az árlistákon, úgy elég a régi munka benyitása után újrakalkulálást végezni. Ebben az esetben, benyitva egy korábbi munkát, a bal alsó árajánlat fülön jobb egérkattintás után „újrakalkulál új ajánlat létrehozásával” funkcióval, új árajánlat fülön hozunk létre új ajánlatot aznapi aktuális dátummal. Ezzel egy időben a régi árajánlatfül inaktiválódik, (kiszürkül) és abból megrendelést már nem lehet (nem szabad) készíteni. Az újrakalkulálás eredménye képen a munkában lévő pozíciók aktuális árakon újraszámolódnak, így újabb, de már aktuális árajánlat adható a vásárlóknak már a megfelelő árakon kalkulálva.

  ujrakalkulal


 3. Hagyományostól eltérő áremelések kezelése
 4. Jellemzően az általánostól eltérő áremelések az alábbiakra terjednek ki:
  - a gyártói árlisták új számítási módokra térnek át
  - korábbiaktól eltérő felárak (íves, alakos, szín és egyéb felárak) kerülnek alkalmazásra
  - eltérő valutaátváltási értékkel torzított árlistákra térnek át
  Ezekben az esetekben mindenféleképpen tartsuk be az alábbi szabályokat.
  Új munkát hozzunk létre és az „Új árajánlat létrehozása” felugró ablakban (munka kezdete előtt automatikusan felugrik) válasszuk a megnyitás meglévőből opciót! (Lásd ábra!) Ilyen esetben új sorszámmal hozunk létre új munkát, amibe ezzel a módszerrel benyithatjuk a korábbi munka szerkezeteit. Figyeljünk oda, hogy a „…” jelű kitallózó gomb után ne csak a munkát válasszuk ki, hanem annak azt a fázisát is, amelynek adataival tovább kívánunk dolgozni. Ez általában a legutolsó fázis, amit a választócombó lenyitásával érünk el. (Lásd ábra!)

meglevobol combo

Ebben az esetben további újra kalkulálás nem szükséges, hiszen az új munka mindig a legfrissebb adatokkal számol.